Informatii in lb. romana

Detralex: sfatul medicului

Detralex este un medicament folosit in cadrul unei scheme de tratament a bolii hemoroidale. De cele mai multe ori, acest medicament este folosit doar ca adjuvant in ameliorarea simptomelor crizelor hemoroidale, el fiind cunoscut pentru rapiditatea si eficacitatea cu care actioneaza. Datorita acestor calitati, s-a incercat introducerea medicamentului Detralex in terapia de preventie a crizelor hemoroidale, cu mai mult sau mai putin succes. De ce depinde succesul acestui produs farmaceutic? Raspunsul este simplu: introducerea definitiva in schema de tratament depinde de pacientul caruia i se aplica aceasta si de patologiile asociate bolii hemoroidale pe care le prezinta persoana in cauza. Trebuie tinut cont de acest aspect deoarece Detralex contine o serie de substante active foarte puternice si cu o actiune farmacologica periculoasa pentru anumite categorii de pacienti.

Astfel, pentru a intelege modul de utilizare al Detralex-ului, trebuie sa stim ca acest medicament contine:

Fractiune flavonoidica purificata: aceasta este formata din diosmina si hesperidina. De cele mai multe ori, diosmina se gaseste in cantitatea cea mai mare, deoarece este cea mai usor de extras. Totusi, hesperidina este indispensabila acestei formulari medicamentoase pentru ca ofera stabilitate intregului produs. Rolul acestei fractiuni flavonoidice purificate este simplu: venotonic si protector capilar. Practic, diosmina este o substanta chimica cu o structura aparte, care ii permite sa intre in matricea de baza a peretelui vaselor de sange si sa le confere acestora o rezistenta ridicata la orice agresiune venita din mediul extern. Atunci cand vorbim despre vase de sange, vorbim despre toate vasele de sange din corp, inclusiv despre venele anorectale. Astfel, rolul diosminei in tratarea bolii hemoroidale devine evident, deoarece este bine cunoscut faptul ca hemoroizii sunt, de fapt, inflamatii ale venelor anorectale. Daca peretii acestor vase de sange sunt sanatosi si putin elastici, inflamatia devine practic imposibila si hemoroizii nu se mai dezvolta. Dar aici este si problema oricarui tip de medicatie care contine o fractiune flavonoidica purificata: daca peretii vaselor de sange sunt prea putin elastici, ei devin friabili. Daca devin friabili, exista sansa ca ei sa se fisureze foarte repede si ca fisura sa devina o rana de o dimensiune importanta, permitand pacientului sa sufere de o hemoragie interna foarte greu de detectat si de oprit. Prin urmare, dozajul acestei fractiuni flavonoidice purificate trebuie sa fie exact, pentru a nu transforma, in cazul nostru, o vena anorectala inflamata intr-un hemoroid sangerand.

Excipienti: rolul excipientilor este acela de a stabiliza substantele active si de a asigura eliberarea lor la locul necesar si la momentul potrivit. De cele mai multe ori, excipientii sunt alesi in functie de substanta activa pe care trebuie sa o stabilizeze, dar ei pot fi alesi, cel putin in teorie, si in functie de pacientul caruia ii este administrat medicamentul respectiv. Astfel, daca vorbim de un pacient care este intolerant la glucoza, principalul excipient din Detralex, aceasta poate fi inlocuita, cu usurinta, cu amidon sau cu fructoza. Din pacate, aceste variante de Detralex sunt produse in serii foarte limitate si foarte rar, ceea ce le creste pretul de cost de aproape patru ori.

Administrarea acestui medicament trebuie facuta strict dupa indicatiile medicului curant, tocmai pentru a evita dezvoltarea oricarui tip de complicatii. Astfel, pentru pacientii care sufera de hemoroizi sangeranzi, este necesara o terapie de atac, care consta in administrarea, pe cale orala, a sase doze de Detralex pe zi, la diferente de patru ore. De cele mai multe ori, pacientii resimt o imbunatatire a simptomelor, deci o incetinire sau chiar o oprire a sangerarii, dupa aproape trei zile de tratament. La finalul unei saptamani de tratament de atac, se trece la terapia de intretinere, care consta in administrarea a patru doze pe zi, la diferenta de sase ore, timp de inca o saptamana. Dupa aceste doua saptamani, tratamentul se intrerupe si pacientului ii sunt administrate adjuvante, sub forma de unguente sau supozitoare, pentru mentinerea rezultatului obtinut in urma terapiei cu Detralex. In general, se reia tratamentul cu Detralex.

CLINICA POLISANO TRATEAZA HEMOROIZII IN MOD EFICIENT
Ati utilizat Detralex? Daca da, spuneti-ne parerea dumneavoastra (opiniile primite nu vor fi facute publice)

Aceasta pagina nu este asociata in nici un fel cu Laboratoarele Servier